Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2013

ΚΥΠΕΛΛΟ



Ο ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ…

Στο ποδόσφαιρο υπάρχει ένας άγραφος νόμος που λέει πως όταν χάνεις  ευκαιρίες για να βάλεις γκολ στο τέλος το δέχεσαι.
Αυτό συνέβη και στον αγώνα Αστραπή Μεσοποταμίας -  ΠΑΟΚ ΚΩΣΤΑΡΑΖΙΟΥ, το περασμένο Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου για την Β΄ φάση του Κυπέλλου, όταν ο Δικέφαλος στο 87΄και 89΄λεπτό του αγώνα είχε δύο κλασικές ευκαιρίες για να σκοράρει να κερδίσει και να προκριθεί δεν τα κατάφερε όμως και έτσι στην τελευταία φάση του αγώνα οι γηπεδούχοι σκοράρισαν και προκρίθηκαν στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.
Ο αγώνας ξεκίνησε με τις δυο ομάδες να σπαταλούν τα πρώτα λεπτά σε αναγνωριστικές κινήσεις. Στην εξέλιξη του αγώνα η Αστραπή πήρε την πρωτοβουλία των κινήσεων στον αγωνιστικό χώρο ελέγχοντας το χώρο του κέντρου και τους παίκτες του ΠΑΟΚ ΚΩΣΤΑΡΑΖΙΟΥ  να αμύνονται σωστά και να απειλούν  τους γηπεδούχους κυρίως με αντεπιθέσεις.
Από μια τέτοια αντεπίθεση και κόντρα στην ροή του αγώνα ο ΠΑΟΚ ΚΩΣΤΑΡΑΖΙΟΥ προηγήθηκε στον αγώνα στο 35΄λεπτό, όταν μετά από πίεση στο χώρο του κέντρου οι παίκτες του Δικεφάλου  έκλεψαν την μπάλα και βγήκαν  γρήγορα στην αντεπίθεση. Ο Γιάννης Λάκης μετά από ωραία προσπάθεια έφτασε στο ύψος της μεγάλης περιοχής  και εξαπολύοντας έναν σουτ κεραυνό έστειλε την μπάλα στα δίχτυα πετυχαίνοντας ένα όμορφο γκολ και  βάζοντας τον ΠΑΟΚ ΚΩΣΤΑΡΑΖΙΟΥ επικεφαλής στο σκορ με 0-1 .
Η Αστραπή προσπάθησε να αντιδράσει, ο πολύ καλός όμως αμυντικός προσανατολισμός του Δικεφάλου με πρωτεργάτες τους Γιάννη Καραγκούνη, Γιάννη Μίχο , Δίμτσιο και Ιωακείμ Μπορόζη και άξιους συμπαραστάτες τους Θοδωρή Βλαχόπουλο, Αντώνη Στασινόπουλο , Νατσούλη και Τσιτιρίδη δεν άφηνε την μπάλα να περάσει στα καρέ του Δημήτρη Παρασκευαίδη .
Το πρώτο Ημίχρονο έληξε με τον ΠΑΟΚ ΚΩΣΤΑΡΑΖΙΟΥ να προηγείτο με 0-1.
Στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου οι παίκτες της Αστραπής μπήκαν δυνατά αναζητώντας το γκολ της ισοφάρισης και τα κατάφεραν στο 50΄, σε μια φάση που έγιναν πολλά λάθη από τους παίκτες του Δικεφάλου, λάθη που εκμεταλλεύτηκαν οι παίκτες τις Αστραπής  μπαίνοντας στην μικρή περιοχή της ομάδας μας και με πλασέ ισοφάρισαν τον αγώνα σε 1-1.
Ο ΠΑΟΚ ΚΩΣΤΑΡΑΖΙΟΥ προσπάθησε να αντιδράσει και το έκανε βγαίνοντας στην επίθεση, με τον Γιάννη Λάκη να μην προλαβαίνει την τελευταία στιγμή να τσιμπήσει την μπάλα  μέσα στην μικρή περιοχή για να την στείλει στα δίχτυα στο 57΄.
Ένα λάθος στο χώρο του κέντρου έδωσε την μπάλα στους παίκτες της Αστραπής  που με γρήγορες πάσες την πέρασαν στον επιθετικό τους μέσα στην μεγάλη περιοχή του Δικεφάλου όπου και ανατράπηκε από τον Μπορόζη  με τον διαιτητή της αναμέτρησης να καταλογίζει το πέναλτι.
Ο Δημήτρης Παρασκευαίδης δεν κατάφερε να αποκρούσει το πέναλτι και έτσι η Αστραπή Μεσοποταμίας πέρασε μπροστά στο σκορ στο 65΄.
Στο 68΄ οι γηπεδούχοι απείλησαν και πάλι  την  εστία του ΠΑΟΚ ΚΩΣΤΑΡΑΖΙΟΥ με τον Τάσο Νατσούλη να διώχνει την μπάλα πάνω στην γραμμή και διατηρεί τον Δικέφαλο στο παιχνίδι.
Στο 70΄ο Νίκος Εμμανουηλίδης προχώρησε σε διπλή αλλαγή βάζοντας στο παιχνίδι τους Χρήστο Μανώλη και Θωμά Τομόπουλο, αποσύροντας   τους Γιάννη Μίχο και Τάσο Νατσούλη. Τα δύο νέα πρόσωπα σε συνδυασμό και με τις εσωτερικές αλλαγές στην διάταξη έδωσαν ζωντάνια στην ομάδα.
Ο ΠΑΟΚ ΚΩΣΤΑΡΑΖΙΟΥ κέρδισε το χώρο του κέντρου  και με ωραίες κάθετες πάσες έβγαινε στην επίθεση ζητώντας το γκολ της ισοφάρισης. Το 2-2 έγινε στο 78΄, όταν μετά από ωραία ομαδική προσπάθεια ο Χρήστος Μανώλης  πασάρει ωραία στον Γιάννη Λάκη και αυτός με ωραίο πλασέ στέλνει την μπάλα στα δίχτυα πετυχαίνοντας το δεύτερο προσωπικό γκολ στον αγώνα. 
 Μετά την ισοφάριση οι παίκτες του ΠΑΟΚ ΚΩΣΤΑΡΑΖΙΟΥ ζήτησαν και ένα τρίτο γκολ και αν ο Αλέξανδρος Λιάπης ήταν λίγο πιο συγκεντρωμένος και τυχερός θα το πετύχαινε . Στο 87΄από πλάγια μπαίνει μόνος  στην περιοχή της Αστραπής, προσπαθώντας όμως με τρίπλα να πάρει την μπάλα στο καλό του πόδι τον προλαβαίνει ο τερματοφύλακας και την μπλοκάρει.  
Η φάση του αγώνα έγινε στο 89΄, όταν οι παίκτες του ΠΑΟΚ ΚΩΣΤΑΡΑΖΙΟΥ άλλαξαν ωραία την μπάλα  στο χώρο του κέντρου στέλνοντας την στα πόδια του Χρήστου Μανώλη, αυτός με ωραία πάσα βγάζει τετ α τετ τον Αλέξανδρο Λιάπη με τον αντίπαλο τερματοφύλακα. Ο νεαρός όμως επιθετικός δεν κατάφερε να σκοράρει καθώς το πλασέ του το απέκρουσε ο τερματοφύλακας της Αστραπής.
Και εκεί που όλα έδειχναν πως ο αγώνας θα οδηγούνταν στην παράταση, στην τελευταία φάση του αγώνα μετά από μια αμυντική ολιγωρία και την κακή εκτίμηση του αρχηγού Θοδωρή Βλαχόπουλου ο επιθετικός της Αστραπής βγήκε τετ α τετ με τον Παρασκευαιδη τον πλάσαρε κάνοντας το 3-2  για την ομάδα της Μεσοποταμίας στο 93΄.
Με την σέντρα ο διαιτητής σφύριξε την λήξη του αγώνα με τους παίκτες της Αστραπής Μεσοποταμίας να πανηγυρίζουν την πρόκριση τους στην Γ΄ φάση του Κυπέλλου.

ΠΑΟΚ ΚΩΣΤΑΡΑΖΙΟΥ : ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ, ΤΣΙΤΙΡΙΔΗΣ ΜΑΚΗΣ, ΜΠΟΡΟΖΗΣ ΙΩΑΚΕΙΜ, ΣΤΑΣΙΝΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ, ΝΑΤΣΟΥΛΗΣ ΤΑΣΟΣ, ΜΙΧΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ , ΒΛΑΧΟΠΟΥΛΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ, ΛΙΑΠΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ, ΔΗΜΤΣΙΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ, ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ, ΛΑΚΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ.
Αλλαγές : ΤΟΜΟΠΟΥΛΟΣ ΘΩΜΑΣ, ΜΑΝΩΛΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ. 

Φωτογραφίες απο τον αγώνα :