Παρασκευή 26 Μαΐου 2017

Μάιος 1970... Ο ΠΑΟΚ Κωσταραζίου κατακτά το επαρχιακό κύπελλο Kαστοριάς. (Φωτογραφίες)

Ο ΠΑΟΚ Κωσταραζίου δεν είναι μια ομάδα που δημιουργήθηκε χθες.




Έχει μια πολύχρονη πορεία στα αθλητικά δρώμενα του νομού Καστοριάς. Μια πορεία στην ιστορία που έχει πολλές στιγμές άξιες αναφοράς.

Μια από αυτές είναι η κατάκτηση του επαρχιακού κυπέλλου από τον ΠΑΟΚ Κωσταραζίου.

Ήταν η αγωνιστική περίοδος 1969-1970 και η ομάδα του Κωσταραζίου συμμετείχε στη διοργάνωση του επαρχιακού Κυπέλλου Νομού Καστοριάς, ακόμη δεν είχε συσταθεί η Ε.Π.Σ. Καστοριάς.

Ο ΠΑΟΚ Κωσταραζίου μετά από μια σειρά νικηφόρων αγώνων νοκ-αουτ, φτάνει ένα βήμα πριν από τον τελικό της διοργάνωσης.

Στον ημιτελικό αντιμετωπίζει μια από τις κορυφαίες τότε, αλλά και σήμερα ακόμα, ομάδες του νομού, τη Μεσοποταμία σε αγώνα νοκ-αουτ και μάλιστα στην έδρα της. Η ομάδα του Κωσταραζίου κερδίζει με 1-0 και περνάει στον τελικό για πρώτη φορά στην ιστορία του!

Εκείνη την ημέρα η ομάδα του ΠΑΟΚ με πρόεδρο τον κύριο Καρανικόλα Αναστάσιο, ζούσε την ομορφότερη μέρα της. Την ομορφότερη μέχρι τον επόμενο αγώνα…

Η ημέρα του τελικού είχε φτάσει... ΠΑΟΚ Κωσταραζίου εναντίον Δόξας Κορησού.

Ο μεγάλος αγώνας διεξάγεται στο ξερό τότε, γήπεδο του Κωσταραζίου. Ο ΠΑΟΚ Κωσταραζίου στην φυσική του έδρα αντιμετωπίζει τη Δόξα Κορησού, που ήταν η τυπικά γηπεδούχος στον τελικό της διοργάνωσης. (Πρέπει να αναφέρουμε στο σημείο αυτό πως η Δόξα, είχε ποδοσφαιριστές κι από άλλα χωριά: Βασιλειάδα, Λιθιά, πράγμα πρωτόγνωρο για τα δεδομένα της εποχής.)

Ο τελικός ξεκινά και η ομάδα του Κωσταραζίου ανοίγει το σκορ με γκολ του Βαγγέλη Κεφαλούκα. Λίγο πριν το τέλος του ημιχρόνου σκοράρει και ο Θανάσης Βολογιάννης κάνοντας το 2-0 υπέρ του ΠΑΟΚ αποτέλεσμα που παρέμεινε ως το τέλος του ημιχρόνου.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Δόξα Κορησού πίεσε, αλλά η ομάδα που σκόραρε ήταν ο ΠΑΟΚ με το Δημήτρη Τόλιο. Η Δόξα αντέδρασε και μείωσε σε 3-1 παραβιάζοντας την εστία Παναγιώτη Παχή. Αλλά τα πράγματα δεν μπορούσαν να αλλάξουν, ο ΠΑΟΚ σκόραρε και πάλι, αυτή τη φορά με το Δημήτρη Λάιο και με το επιβλητικό 4-1 κερδίζει τον τελικό και κατακτά το κύπελλο!

Για πρώτη φορά ο ΠΑΟΚ Κωσταραζίου κατέκτησε το κύπελλο! Εκείνη η ομάδα ''πέταξε ψηλά'' γεγονός που δεν πρέπει να μας μελαγχολεί αλλά να μας διδάσκει...


ΠΑΟΚ Κωσταραζίου Κυπελλούχος 1969-1970




Πρόεδρος:

Αναστάσιος Καρανικόλας


Η αρχική ενδεκάδα του τελικού:

1. Παχής Παναγιώτης

2. Κοσκινάρης Ευάγγελος

3. Καραγκούνης Ευάγγελος

4. Δόλλας Βασίλειος

5. Τσιτσής Αθανάσιος

6. Λάιος Δημήτριος

7. Βολογιάννης Αθανάσιος

8. Βύρος Αθανάσιος

9. Κεφαλούκας Ευάγγελος

10. Τόλιος Δημήτριος

11. Γαλάνης Ζήσης



Το υλικό της ανάρτησης ανήκει στο αρχείο του Α.Γ.Σ. ΠΑΟΚ Κωσταραζίου